Gazdaságélénkítés az Ipari Parkban

2018. máj 7. | Friss hírek

Az egykori Béri Balogh Ádám laktanya területén található Ipari parkban 28 vállalkozás működik. A volt parancsnoki épület felújításával, a barnamezős terület hasznosításával az eddig használaton kívüli épület szolgáltatóház funkciót kap: az épület emeleti részén 100 főt befogadó konferenciaközpontot alakítanak ki, az alapműködéshez szükséges tárgyi eszközök beszerzésével. Vállalkozók bevonásával büfé kialakítására is nyílna lehetőség, ezzel bővítenék az érintett terület szolgáltatásainak körét. Az emeleti szinten irodák és egy kisebb rendezvény, tárgyaló is helyet kap.

A földszinten pedig egy raktárat hoznak létre, amely a Tari László Múzeum korábbi évek és projektek során felhalmozott értékes anyagainak, eszközeinek tárolására szolgál majd. A beruházás mindazon túl, hogy újabb szolgáltatásokat biztosít majd az Ipari Parkban lévő cégeknek, lehetővé teszi a terület múltját szimbolizáló utolsó laktanya épület megőrzését is. A felújítás során az épület önkormányzati tulajdonú fejlesztéssel érintett részén cserélik a külső nyílászárókat, illetve ahol megmaradt, ott cserélik a belső nyílászárókat is, szigetelik a külső homlokzatot és a lapos tetőt víz elleni szigeteléssel látják el, lebontják a felesleges kéményeket, kialakítják a belső tereket, felújítják szintenként a vizes blokkokat, az épületgépészetet és az elektromos hálózatot.

Az épületig tűzivíz-hálózatot építenek ki, a felújítás, bővítés és átalakítás során projektarányos akadálymentesítést is végeznek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. május 31.

Bővebb információ kérhető: Bedő Tamás polgármester

 

Forrás: Városi Hírmondó

Archívum

Pin It on Pinterest

Share This